Nyheter

Vi tar vårt ansvar för att minska smittspridningen av Coronaviruset

“Alla måste nu hjälpas åt att förhindra att spridningen av Coronaviruset fortsätter att öka. Därför stänger vi vårt kontor i Hagastaden i Stockholm och uppmanar alla att jobba hemifrån från och med idag”, säger Susanne Kindblad, VD för K-mit.

Från och med den 12 mars uppmanas alla på K-mit att arbeta hemifrån för att inte i onödan belasta kollektivtrafiken vid resor till och från kontoret. Vi vill självklart även att undvika att smittan sprids mellan medarbetarna på kontoret. 

Många fall av Corona-smitta har konstaterats i Sverige där ingen vet smittvägen. Det innebär att coronaviruset är spritt i det svenska samhället och att en mycket snabb och mycket stor spridning är att vänta mycket snart.

“Det innebär att vi har en mycket tuff situation att vänta, inte minst eftersom sjukvården riskerar att bli överbelastad. Det enda sättet som idag finns tillgängligt för att bromsa smittspridning är att minimera onödig exponering. Då är det minsta vi kan göra att uppmana våra medarbetare jobba hemifrån“, säger Susanne Kindblad, VD för K-mit.

“Jag skulle vilja uppmana andra företag och organisationer som har den lyxiga möjligheten att låta medarbetarna jobba hemifrån att ta vara på chansen”, fortsätter Susanne. “Alla måste hjälpas åt nu för att förhindra att Corona utvecklas till en samhällskatastrof i Sverige.”

Susanne Kindblad, VD för K-mit