Nyheter

Längtan till kontoret

Sedan den 12 mars har K-mits kontor varit stängt på grund av utbrottet av Covid 19. De senaste två månaderna har kontoret endast besökts av en medarbetare i taget och endast ifall denne har kunnat kunnat ordna transporten till och från kontoret med (el)bil eller cykel.

På det hela taget fungerar det bra för oss att jobba på distans. Koncentrationen har till och med varit bättre många gånger när vi har jobbat hemifrån. Det är lättare att stänga av notifieringar på e-post och chattprogram under några timmar, än att stänga av kollegors småprat och frågor i en kontorsmiljö.

Men vi saknar varandras sällskap! Det har gått utmärkt att dela skärm via Slack, Zoom, Google Meet och Google Hangout. Vi har hittat varierande arbetsställningar med hjälp av strykbräda, matbord, soffa och säng. Vi har morgonmöten ”som vanligt” fast digitalt, projektmöten, avstämningsmöten, och kundmöten via digitala kanaler. Det har gått jättebra!

Men samvaron, den sociala sammanhållningen som uppstår under lunchen, på promenaden eller vid pratstunden före eller efter mötet, den saknar vi! Där föds idéer, lösningar och förslag som inte kommer lika enkelt nu när vi inte träffas på kontoret. Och det där med att gå till jobbet, klä sig för en dag på kontoret och transportera sig dit, det saknar vi.

Vi hade tur som hann flytta in på vårt nya fina kontor precis innan Corona slog till. Den 1 mars gick flyttlasset från Vasastaden till Hagastaden. Vi hann precis få våra saker på plats, åka på skidkonferens, och sedan fick vi stänga ner kontoret.

Vi har alltid erbjudit möjligheten att jobba hemifrån för de medarbetare som tycker att det är en fördel att spara in på restid och att få jobba ostört ibland. Men nu saknar vi samvaron på kontoret och hoppas kunna återvända efter sommaren. Med mycket avstånd, handsprit och säkra transporter dit och hem ska det nog gå?