Nyheter

K-mit bygger digital betallösning för SEK Svensk Elstandard

Efter att K-mit hade färdigställt SEK Svensk Elstandards nya webbplats inleddes förhandlingarna om nästa steg – att bygga en smart och användarvänlig lösning för köp av Standarder och handböcker, samt för prenumerationstjänsten E-Standard.

Nu är det klart att K-mit får uppdraget att bygga SEK Svensk Elstandards nya webbshop. I uppdraget ingår att skapa en betallösning för köp av standarder och handböcker inom elektronikområdet.

SEK Svensk Elstandard är en ideell organisation som är utsedd av regeringen att ansvara för all standardisering inom det elektrotekniska området i Sverige. Alla svenska företag, myndigheter, organisationer, högskolor och universitet kan delta i standardiseringsarbetet som till största del bedrivs genom internationella och europeiska samarbeten. Idag deltar omkring 800 experter med sina specialistkunskaper och påverkar därigenom svensk och internationell standard. 

I projektet ingår även att skapa en digital plattform där inloggade kunder kan ta del av standarder och handböcker som de har köpt i digitalt format, samt se sitt innehåll i prenumerationstjänsten E-Standard.

SEK Svensk Elstandard har en tekniskt avancerad webblösning där tiotusentals dokument indexeras och sorteras utifrån sitt innehåll. I det här projektet kopplas produktdatabasen ihop med CRM-systemet Lime och affärssystemet Visma. Resultatet förväntas bli ett system med avancerad funktionalitet, samtidigt som det är enkelt för SEK Svensk Elstandard att administrera.

I ett samhälle där alltmer elektrifieras är standardisering inom elektronikområdet oerhört viktig. Därför är det extra roligt att få möjlighet att arbeta med SEK Svensk Elstandard, säger Pontus Kindblad som är teknisk projektledare och produktionsledare för projektet.

Det är en intressant utmaning att sammanfoga SEK Svensk Elstandards system till en lösning som innehåller avancerade tekniska funktioner, samtidigt som det är enkelt att administrera. Projektet innehåller komplexa datamodeller och mycket avancerad logik, vilket gör det till ett drömprojekt, fortsätter Pontus.

Dessutom är medarbetarna på SEK Svensk Elstandard väldigt intresserade och kunniga, vilket gör projektet ännu mer attraktivt. Och som elbils-förare och solcells-entusiast så ligger det mig extra varmt om hjärtat att få möjlighet att arbeta med SEK Svensk Elstandard, avslutar Pontus.

Pontus Kindblad, specialist på digital transformation på K-mit