Nyheter

Fackförbundet Kommunal satsar på medlemsutbildningar och K-mit hjälper till med digital implementation

Kommunal är ett av Sveriges största fackförbund med en halv miljon medlemmar. Under våren görs en satsning på digitala medlemsutbildningar och K-mit står för expertkunskaper inom webbdesign och implementation.

Tillsammans med ett projektteam, där bland annat kommunikationsbyrån Hemma och den digitala utbildningsbyrån Learnways ingår, kommer K-mit att medverka till att skapa digitala utbildningar för Kommunals medlemmar. Kunskapsnivån ska höjas inom områden som kollektivavtal, försäkringar, vad som händer vid uppsägning och vad ett fackligt medlemsskap innebär.

Kommunal arbetar inom flera hundra yrken i kommuner, landsting och privat sektor. Medlemmarna i Kommunal är välfärdens motor som håller igång Sverige. Tiotusentals av medlemmarna är dessutom fackligt aktiva på arbetsplatserna. De digitala utbildningarna som kommer att tas fram under våren 2019 syftar till att höja kunskapsnivån och öka engagemanget i medlemskapet.

“Det är mycket utvecklande att ingå i ett kreativt projektteam där alla har precis samma målsättning – att skapa riktigt kvalitativa, inspirerande och tilltalande digitala utbildningar för Kommunals medlemmar”, säger Susanne Kindblad som är teknisk projektledare i teamet.

“Kommunal är en ny kund för oss och det är lärorikt att få insyn i den fackliga organisationen. Dessutom har vi fått nya samarbetspartners genom det här projektet och det värdesätter vi”, fortsätter Susanne. I mars kommer Kommunals medlemmar att kunna ta del av de nya digitala utbildningarna.