Nyheter

Distansarbete för att minska spridningen av Corona

Det nya fina kontoret på Nina Einhorns gata är tomt i Corona-tider. Vi på K-mit gör vad vi kan för att minska smittspridningen så vi jobbar hemifrån sedan en dryg vecka tillbaka. 

“Eftersom vårt sådant arbete kan skötas på distans väljer vi att låta alla jobba hemifrån”, säger Susanne Kindblad, VD för K-mit. “Det gör vi både för att minska risken för att vi själva ska bli sjuka och för att lämna plats i kollektivtrafiken så att de som måste ta sig till sina arbeten kan göra det utan trängsel.”

Att vi jobbar hemifrån innebär att vi har ökat antalet digitala möten, både internt och med våra kunder. Vi använder Slack, Google Hangouts, Zoom och (om vi måste) Skype

Favoriten är Slack som används dagligen för text- och videochatt. Så jobbar vi även när vi är på plats på kontoret, men kommunikationen har förstås ökat nu när ingen av oss är på plats på kontoret. Vårt dagliga standup-möte genomförs nu via videochatt och vi har utökat med ett avstämningsmöte varje eftermiddag för att hålla ihop teamet och för att underlätta kommunikationen internt. Planerade kundmöten med SEK Svensk Elstandard och Sobona har ersatts med digitala möten och i planeringen börjar det nu fyllas på med digitala workshops, möten och webbinarier.

“På det hela taget fungerar det bra för oss att jobba på distans”, säger Susanne Kindblad. “Vi hittar vägar tillsammans för att få kommunikationen att funka både med våra kunder och internt i teamet. Det känns dock lite tråkigt att inte få möjlighet att nyttja vårt nya fina kontor och att inte få visa upp det för kunder och samarbetspartners.”

Inflyttningsfesten har skjutits på framtiden. I Corona-tider är det direkt olämpligt att samla kunder och samarbetspartners inomhus så K-mit avvaktar med att bjuda in till fest.

“Men någon gång i framtiden ser vi fram emot att få samla våra underbara kunder och samarbetspartners och ställa till med en riktigt fet inflyttningsfest”, avslutar Susanne Kindblad.

Tomt på nya kontoret när alla jobbar hemifrån