Nyheter

Datakollen – en av Sveriges hetaste startups

Datakollen vann utmärkelsen Veckans Business i Businesspodden i våras och därför var K-mit med på den stora galan i Globen där 40 start up-bolag tävlade om att bli Årets Business.

“Det var en kul upplevelse stå på scenen och pitcha inför närmare 3000 personer i Globen”, säger Susanne Kindblad, VD för K-mit som är grundare av Datakollen. Det var ett förträffligt mingeltilfälle med massor av investerare och andra startup-bolag som kan bli värdefulla kontakter i framtiden.

“För Datakollen letar vi aktivt efter samarbetspartners och därför var det kul att få vara med på Businesspodden Awards-galan även om vi inte vann det stora priset”, säger Susanne.

Det var också ett utmärkt tillfälle att få fira framgångarna med K-mits digitala produkt Datakollen. Datakollen utvecklas fortfarande och en ny stor uppdatering genomfördes för bara några dagar sedan. Ny användare strömmar in eftersom det är helt gratis att skapa ett testkonto som är giltigt i sju dagar. Via Datakollen kan man även anlita ett dataskyddsombud i form av en konsulttjänst.

“Vi ser en ökning i efterfrågan av den här tjänsten just nu”, säger Susanne Kindblad, eftersom Datainspektionen har gått ut med information om att de kommer att fälla ett antal företag och myndigheter inom kort, på grund av att de har missat att tillsätta ett dataskyddsombud.

Läs mer här

 

Delar av teamet bakom Datakollen